Κατασκευές μαθητών

    Στο μάθημα της τεχνολογίας, κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές μας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη προθυμία να δημιουργήσουν δικά τους έργα. Δυστυχώς, το αναγκαστικό κλείσιμο των σχολείων, ανέκοψε την εξέλιξη των έργων και περισσότερο την παρουσίαση τους, έτσι όπως επιθυμούσαμε και είχαμε σχεδιάσει. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά ολοκλήρωσαν τα έργα τους και τα παρουσιάζουμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, σαν μια επιβράβευση για την προσπάθεια τους να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο προκειμένου να μην μείνει κάτι ημιτελές ή ανολοκλήρωτο.
   Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου επέλεξαν τον τομέα της τεχνολογίας που επιθυμούσαν να μελετήσουν και υπήρξε μεγάλη ποικιλία στις κατασκευές τους. Συνοπτικά ασχολήθηκαν με τον ενεργειακό τομέα , ηλεκτρισμό (φωτιστικά), αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτρια),  μέσα μεταφοράς (τρένο, αυτοκίνητο, καράβι), τεχνολογικά μέσα (ηλεκτρονικός υπολογιστής, λάπτοπ), έργα υποδομής (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο τένις, κολυμβητήριο, φάρος), εργαλεία και αντικείμενα της καθημερινότητας (ψησταριά, μπιλιάρδο) και άλλα. Η εργασία τους περιλάμβανε την κατασκευή του αντικειμένου, γραπτή εργασία και παρουσίαση του έργου. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει μια “φωτογραφική” παρουσίαση των εργασιών των μαθητών της Α΄Γυμνασίου:

Παρουσίαση των εργασιών της Α' Γυμνασίου

   Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου ασχολήθηκαν με την κατασκευή και τον τρόπο λειτουργίας μιας παραγωγικής μονάδας (εργοστάσιο, π.χ. τροφίμων, ποτών, ένδυσης, υπόδησης και λοιπών). Η εργασία τους περιλάμβανε την κατασκευή του αντικειμένου, γραπτή εργασία και παρουσίαση του έργου. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει μια “φωτογραφική” παρουσίαση των εργασιών των μαθητών της Β΄Γυμνασίου:

Παρουσίαση των εργασιών της Β' Γυμνασίου

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και να ευχηθώ σε όλους να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο σε όλους τους τομείς της
ζωής τους. Καλή συνέχεια !

Η καθηγήτρια της Τεχνολογίας,

Παναγιώτα Γολεγού.